Με μια ματιά στο μέλλον.

Εικόνα από http://www.design.philips.com/

Εικόνα από http://www.design.philips.com/

Στα πλαίσια της χρονιάς που φεύγει κάνουμε έναν απολογισμό και ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Σκεπτόμενοι τα μελισσοκομικά πράγματα που έρχονται, διαβάζουμε, τα σχέδια της Philips για την μελλοντική “αστική μελισσοκομία”.Εμείς θα την ονομάζαμε ως “οικιακή μελισσοκομία” και αφορά ένα project που έχουν αναπτύξει οι ομάδες design της εταιρείας που αφορά το να “κρατάς” μέλισσες στο σπίτι σου. Η Philips χαρακτηρίζει την μέλισσα ως βιομηχανικό έντομο στα σχέδιά της, και αν σκεφτεί κανείς την αφοσίωση και την παραγωγή αυτού του πλάσματος, ίσως, δεν πέφτει έξω. Η “οικιακή κυψέλη” , ή αλλιώς η κυψέλη σχεδιασμένη για οικιακή χρήση είναι κατά τέτοιο τρόπο φτιαγμένη που επιτρέπει την ομαλή συμβίωση των μελισσών στο σπίτι μας. Χωρίζεται σε δύο μέρη, το εσωτερικό και το εξωτερικό, τα οποία οι μέλισσες εκμεταλλεύονται για να χτίσουν το σπιτικό τους και να επικοινωνούν με το εξωτερικό περιβάλλον. Το εσωτερικό σκάφανδρο είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να χτίζουν τα πλαίσια με το μέλι, να αναπαράγονται στα πλαίσια με τον γόνο και να αναπτύσσονται, ενώ το εξωτερικό περιέχει υποδοχή για γυρεοδοτικά λουλούδια.

beehive_main4

Ο μηχανισμός περιλαμβάνει ειδικό μηχανισμό καπνοτροφοδοσίας για να ανοίγεται η κυψέλη και το εσωτερικό σκάφανδρο περιλαμβάνει φίλτρο φωτός. Η εταιρεία υποστηρίζει τις διδακτικές δυνατότητες της παρατήρησης αυτών των πλασμάτων και τις θεραπευτικές ιδιότητες της αντίληψης του τρόπου με τον οποίο ζουν , και επενδύουν πάνω σε αυτόν. Επίσης ενθαρρύνεται η αστική μελισσοκομία και η επικονίαση των φυτών των πόλεων, κάτι που λείπει από τις σημερινές μεγαλουπόλεις, τουλάχιστον στην χώρα μας. Αλήθεια υπάρχουν μελισσοσμήνη μέσα στις πόλεις; Υπάρχουν, ελάχιστα, αλλά υπάρχουν. Στην Αγγλία η αστική μελισσοκομία υποστηρίζεται και είναι ένα νέο ρεύμα μεταξύ των αστομελισσοκόμων. Αυτό είδε και η Philips και σχεδίασε το παραπάνω project. Υποστηρίζει ότι η κυψέλη αυτή είναι ειδικά σχεδιασμένη για παραγωγή μελιού και πρόπολης, αφενός ως μεθόδου διαχείρησης του μικροβιακού φορτίου, αφετέρου για μέλι κατ’ ευθείαν από την κυψέλη.

Εικόνα από http://www.nuggetmarket.com/

Εικόνα από http://www.nuggetmarket.com/

Με την σκέψη μας στο μέλλον λοιπόν και χωρίς να συμπεριλάβουμε το σχέδιο της εταιρείας στα άμμεσα σχέδιά μας βάζουμε πλώρη για νέες μελισσοπεριπέτειες. Ας ελπίσουμε το 2015 να μας φέρει ότι αναζητάμε και ας ευχηθούμε “εις υγείαν” κάθε φορά που απολαμβάνουμε τους καρπούς των μελισσών μας. Μέρες γιορτινές αυτές που περνάμε, σας αφήνουμε με μια ευχή για υγεία και ευημερία και θα κλείσουμε τον φετινό κύκλο αναρτήσεων με μια συνταγή για ένα μελισσοκοκτέηλ, ιδανικό για τις μέρες της πρωτοχρονιάς:

“Μέλισσα Bellini”

1 οζ λικέρ μελιού Jack Daniel’s.

1 οζ χυμό ροδάκινου.

1 οζ χυμό πορτοκαλιού.

σόδα.

Εκτέλεση:

Ανακινήστε τα τρία συστατικά ανακατεύοντας με πάγο.Σερβίρετε σε ποτήρι σαμπάνιας και στην κορυφή συμπληρώστε σόδα.

Απολαύστε υπέυθυνα!

new-year-2015

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s