Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα δώρα από τα βάζα σας.

Έρχονται γιορτές. Το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα έχει μπει για τα καλά γύρω μας και εμείς σκεφτόμαστε τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Το να φτιάχνεις ένα δώρο από μόνος σου έχει μεγαλύτερη αξία από το εμπορικό, έτοιμο προϊόν. Αν λοιπόν θέλετε το δώρο σας να είναι ξεχωριστό και να μην έχει την εμπορική ταμπέλα του έτοιμου παρακάτω σας προτείνουμε πέντε δώρα που μπορείτε να φτιάξετε από τα βάζα του μελιού σας. Γιατί όχι αυτά τα δώρα να συνοδεύουν και ένα βάζο από την λαχταριστή παραγωγή σας. Τί καλύτερο από το να έχετε αφιερώσει ώρα για να το κατασκευάσετε και με πολύ μεράκι να το πετύχετε; Παρακάτω βρίσκονται οι προτάσεις που φιγουράρουν στο διαδίκτυο και είναι πολύ εντυπωσιακές. Ό,τι καλύτερο για τις μέρες που έρχονται:

Μια εξαιρετική πρόταση από το http://somethingturquoise.com/

Μια εξαιρετική πρόταση από το http://somethingturquoise.com/

 

Σίγουρα όλοι ξέρουμε να διαχειριζόμαστε τα κεριά που παράγουμε. Σίγουρα προτιμάμε να φτιάχνουμε κεριά 100% φυσικά από την παραγωγή μας. Στο παραπάνω παράδειγμα είναι το πως θα τα βάλουμε στο βάζο το οποίο μπορούμε να το διακοσμήσουμε απ’ έξω με τα απαραίτητα. Τί καλύτερο , τις μέρες των γιορτών να το ανάψουμε και να μυρίσει το δωμάτιο με φυσικό κερί μέλισσας, αυτή τη λαχταριστή μυρωδιά. Βέβαια δεν θα πούμε όχι σε αυτούς που θα προσθέσουν λίγο χρώμα.

Μια πρόταση για βάζο έκπληξη από το kreativekristisies.blogspot.gr

Μια πρόταση για βάζο έκπληξη από το kreativekristisies.blogspot.gr

Τα παιδιά λατρεύουν τις εκπλήξεις. Αν συνδυάσετε κάποια κουφέτα σοκολάτας και την έκπληξη μέσα τους , συνοδευόμενα με ωραίο περιτύλιγμα, τότε η παρούσα πρόταση αποτελεί ένα ξεχωριστό δώρο. Η έκπληξη μπορεί να προσωποποιηθεί και να εισάγετε από χρήματα μέχρι εισιτήρια για μια συναυλία ή οτιδήποτε άλλο σας έρθει στην φαντασία.

Ένα μικρό θερμοκήπιο. Εικόνα από το lifehack.org

Ένα μικρό θερμοκήπιο. Εικόνα από το lifehack.org

Τί πιο όμορφο δώρο από ένα μικρό θερμοκήπιο για το παράθυρο του σπιτιού σας. Ειδικά όταν περιέχει φυτά τα οποία για την ανάπτυξή τους απαιτούν φως και ζέστη, όπως στην περίπτωση της ορχιδέας στο παράδειγμά μας. Απαιτεί εξίσου φαντασία και υλικά από την φύση, βασική γνώση κηποτεχνικής και γνώσεις για τα φυτά που θα φυτευθούν. Ιδεατό είναι να γνωρίζουμε πως θα διατηρήσουμε το φυτό και θα το αναπτύξουμε ομαλά. Γνώση που πρέπει να μεταφυτευθεί και στον αγαπημένο μας άνθρωπο που θα το δώσουμε ως δώρο.

Εικόνα από pinterest.hardpin.com

Εικόνα από pinterest.hardpin.com

Αν έχουμε υλικά από την παραλία , τότε η παραπάνω πρόταση είναι αντί ενός κάδρου στο σαλόνι μας. Βάλετε πολύ αγάπη, τα υλικά της παραλίας όπως άμμος και κοχύλια και την αγαπημένη φωτογραφία και τοποθετήστε τη σε πρώτη ζήτηση στο σαλόνι σας. Πάρτε το ως δώρο στους αγαπημένους σας βάζοντας τις αγαπημένες φωτογραφίες μεταξύ σας. Ιδανικό δώρο για αγαπημένους που βρίσκονται μακριά.

Χριστουγεννιάτικη γυάλα. Εικόνα από http://www.craftaholicsanonymous.net/

Χριστουγεννιάτικη γυάλα. Εικόνα από http://www.craftaholicsanonymous.net/

Αγοράστε μινιατούρες, χρυσόσκονη και αστερόσκονη. Κολήστε την μινιατούρα στο καπάκι, προσθέσθε στο βάζο νερό και 5-6 σταγόνες γλυκερίνη όπως επίσης την χρυσόσκονη και την αστερόσκονη. Βιδώστε το καπάκι και έτοιμη η χριστουγεννιάτικη γυάλα, αγαπημένο και διαχρονικό δώρο, ιδανικό για βραδιές περισυλλογής τα βράδια των γιορτών. Οι αγαπημένοι σας θα το αγαπήσουν και θα είναι ξεχωριστό γιατί το φτιάξατε εσείς.

Άγιος Βασίλης - Origami. Εικόνα από http://wonderfuldiy.com/

Άγιος Βασίλης – Origami. Εικόνα από http://wonderfuldiy.com/

 

Συνοδεύστε τα παραπάνω δώρα φτιάχνοντας καρτούλα από χαρτί με την τέχνη του origami για τις ευχές σας. Οδηγίες θα βρείτε εδώ.

 

Αγαπητοί φίλοι γιορτές έρχονται και διανύουμε τον Δεκέμβριο, τον μήνα ξεκούρασης για τους μελισσοκόμους. Όλοι μας θέλουμε να τον περάσουμε δίπλα στην οικογένειά μας με την σκέψη μας πάντα για την χρονιά που έρχεται. Σας εύχομαι χρόνια πολλά και καλές γιορτές και σας προαναγγέλλω ότι θα ακολουθήσουν και άλλες γιορτινές αναρτήσεις αυτόν το μήνα.

Σας χαιρετώ.

beesinlove.wordpress.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s